BST Brandskyddsteamet:

”Vi tjänar på att ha en extern telefonileverantör som kan genomlysa marknaden”

När BST Brandskyddsteamet startade för fyra år sedan var strategin att outsourca allt som inte var kärnverksamhet – däribland telefonin. Det har visat sig lyckosamt och företaget har vuxit till etthundra anställa. RingUp/Trecom är samarbetspartnern inom telefoni och nyligen installerades den nya växellösningen Telenor One som sänker kostnaderna radikalt och ger bättre täckning.

Brandskyddsteamet är ett tjänsteföretag inom aktivt och preventivt brandskydd. Företaget levererar helhetslösningar med projektering, installation samt service och underhåll på brandskyddssystem, framförallt sprinklersystem. Företaget finns i dag med kontor runt om i Sverige och är uppdelat i fyra enheter.
Peter Buhler är vd och var också en av de fyra som var med och startade företaget 2012.
– Vi som grundade bolaget hade som gemensam nämnare att vi kom från sprinklerbranschen och hade skaffat oss hög kompetens inom det området. Det gjorde att vi snabbt blev attraktiva för våra kunder och att vi även kunde locka till oss kompetenta medarbetare. Därför har vi vuxit snabbt och nu är vi på väg att bli marknadsledande, berättar han.

Bara kärnverksamhet
En annan faktor i framgångskonceptet är outsourcing.
– Vi bestämde direkt att outsourca allt som inte var kärnverksamhet, exempelvis ekonomi, IT, biladministration och förstås telefonin. En enda administratör har vi anställd som sköter vår telefonväxel, resten av oss har fokus på de dagliga affärerna.
Nyligen löpte telefoniavtalet ut och Peter kontaktade Johan Smedberg på RingUp/Trecom som haft hand om företagets telefoni tidigare.
– Han är engagerad och jag har bra förtroende för honom. Det ringer ofta försäljare som vill sälja in olika växellösningar, men för mig är det omöjligt att överblicka vad som blir bäst för oss. Vi tjänar på att ha någon som kan genomlysa marknaden och utifrån våra behov hitta den optimala lösningen.
Därför har BST nu bytt till den molnbaserade växellösningen Telenor One och ett riktigt bra avtal.

Bra täckning
– Eftersom vi är så många användare har priset och samtalsmängden som ingår stor betydelse för oss. Jag behöver bara titta på mig själv, jag pratar i telefon tre till fyra timmar om dagen. Datamängden som ingår är också viktig eftersom vi kör mycket datatrafik via telefonen, bland annat vårt servicesystem. Telenor visade sig också ha bra täckning i de områden där vi finns och växeln innehåller de funktioner som vi behöver. Johan hittade också en lösning som innebär att vi har möjlighet att koppla in en annan operatör i systemet om den råkar ha bäst täckning på ett specifikt ställe där vi arbetar.
Även all support sköts av RingUp/Trecom.
– Vi vill inte sitta i kö om något händer, utan vill ha en kontakt som hjälper oss.
All hårdvara beställs via RingUp:s webbshop.
– Tidigare sprang vi runt i butiker eller handlade på nätet och skulle sedan hämta ut varorna. Det upplevde jag som bökigt och det tog tid. Att beställa allt via en portal fungerar mycket smidigare, menar Peter Buhler.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår